П’ятдесят грамів вершкового масла заповнює 1/3 щоденної норми вітаміну А, необхідного організму для гострого зору та нормальної роботи імунної системи.
Вершкове масло містить не менше 75,5% жирів, більше половини з них становлять насичені жирні кислоти, передає Сosmo.
Читайте також: 7 причин їсти цибулю: пояснення дієтолога
Корисні властивості масла
1. Вершкове масло корисне при хворобах шлунково-кишкового тракту, адже вітамін А загоює дрібні пошкодження в шлунку.
2. Олеїнова кислота допомагає знизити ризик розвитку онкозахворювань.
3. Вершкове масло особливо корисне для жителів країн з суворим кліматом, адже воно – чудове джерело енергії, яка допомагає зігрітися.